Blog

Lamaze legetøj – udviklende og sjovt babylegetøj

lamaze lærigt legetøj

Det udviklende og populære legetøj fra Lamaze er skabt til at skabe små lykkelige øjeblikke i hver fase af din babys udvikling. Det er udviklet af eksperter med tilknytning til Yale University, som har fokus på udviklende leg og læring. Lamaze legetøj stimulerer barnet til at lære og udvikle sig gennem sjovt legetøj, som fordrer kvalitetstid mellem forældre og barn, samt at barnet på egen hånd aktiverer og udforsker verden. Den gode kvalitet, flotte farver, søde ansigter og vekslende mønstre i Lamazelegetøjet har gjort det til en bestseller i mere end 20 år.

Lamazes tre-trins udviklingsmodel

Lamaze legetøjet er designet baseret på en tre-trins model som består af trinene “at vække sanserne“, “udforske & eksperimentere” samt “bevægelse & udførelse“.

Det første trin “at vække sanserne” starter fra 0 – 6 måneder. Da en nyfødts syn endnu ikke er fuldt udviklet på dette stadie, er der her fokus på hørelse. I stedet for at fokusere på synssansen er der her tænkt på lyde og taktile sanselige elementer. Legetøjet er designet og fokuseret på lyde og teksturer. Babyer elsker at røre og føle, så de rækker ofte ud efter ting for at undersøge deres umiddelbare nære omgivelser, ryste deres hoveder eller fødder for at høre en rangle eller mærke noget der kilder på fødderne.

Andet trin starter fra 6-9 måneder. Her drejer sig om at udforske og eksperimentere. Barnets syn er ny udviklet og verden skal opleves. Nu begynder barnet at kunne sidde selv, senere kravle og omgivelserne er pludselig fascinerende og der skal røres og smages på det hele.

Sidste trin omhandler bevægelse & udførelse og begynder ved 9 – 24 måneder. Baby lærer nu at lege med Lamazelegetøjet på en helt ny måde nu og bliver samtidigt mere mobil. De motoriske færdigheder vil udvikles lynhurtigt på denne tid. Baby vil nu kunne lege med de musikalske elementer i mange af lamazes produkter, bygge tårne med stableringene og langsom forstå idéen bag puttekasserne.

I første trin “at vække sanserne” har Lamaze udviklet en serie af aktivitetstæpper. De flotte farver og mønstre fordrer den sanselige udforskning som din baby vil elske. I dette trin elsker de at ligge på tæppet og mærke ranglerne og føle det bløde materiale. Baby kan række ud efter ranglerne, hvilket også vil styrke barnets synsudvikling. Et Lamaze aktivitetstæppe vil helt sikkert være en god gave til din baby, som kan kan få mange skønne timer på legetæppet.

Den populære Lamaze elefant er sjov og lærende med et musikalsk element, som vil underholde dit barn i lang tid. Elefanten er et rigtig godt eksempel på andet trin “at udforske & eksperimentere“.  Denne Lamaze elefant er et af de mest avancerede plysdyr med et musikalsk tvist i serien. Baby kan spille små noder på hans snabel samt optage og afspille musik ved at trykke ham på fødderne. Der medfølger også en sangbog med små nemme musikstykker, og de flotte farver, mønstre og små folder vil helt sikkert være et hit hos den lille. Masser af interaktiv leg og læring.

 “Vores lille datter elsker elefanten – hun elsker at tygge på ørerne og krammer den mens hun  nærmest i vildskab prøver at tygge på alle delene 🙂 Der er masser lyde og ting at røre ved. Det sjoveste er selvfølgelig snablen som spiller musik. Perfekt til en lille en på ca. 6 måneder.” Camilla, Aarhus

Sjov og lærende aktivitetsbog fra Lamaze. Når barnet er nået det sidste trin “bevægelse & udførelse”  så er barnet nået de 9 måneder. Nu er det ikke længere nok med at røre og føle. Nu skal det kognitive i spil, og det kan en aktivitetsbog være med til at udvikle. Aktivitetsbøgerne er smukt dekoreret med farver og former. Den kan kobles til et aktivitetsstativ eller bruges i leg for sig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *