Blog

7 fordele ved et legetøjskøkken

Bosch Legekøkken Vision - Bosch Køkkener 9291

Et legetøjskøkken har altid været et af de mest populære produkter inden for børnelegetøj. I begyndelsen var disse køkkener ikke meget mere end en plastovn og  lidt frugt, grøntsager og et par kogeplader. I dag er der flere muligheder end nogensinde før – med fuldt udstyrede legetøjskøkkener der omfatter alle redskaber og tilbehør, der endda kunne sætte dit eget køkken til skam!

Men inden vi kategoriserer dette enkle legetøj som simpelt, så giver disse legetøjskøkkener en hel række positive fordele, undervisning og kan uddanne dit barn i vigtige egenskaber og personlighedstræk, der kan hjælpe og lede dem gennem resten af ​​deres liv. Fra at regne til madkundskaber – her er vores liste over de syv  bedste fordele disse legekøkkener kan opmuntre i dine børn.

Et legetøjskøkken er ideelt til nåde drenge og piger, og kan derfor også være en god gave til søskende, som kan deles og være sammen om at lege med køkkenet.

1. Et legetøjskøkken lærer børn om teamwork

Hvor ofte ser du et barn mere glad og energisk end når de leger med deres venner eller søskende? Børn elsker at socialisere med andre. Med et legetøjskøkken er dine børn tilbøjelige til at delegere visse roller til hinanden, der vil belønne dem med færdiggørelsen af ​​opgaven med at lave en legemiddag. For eksempel, hvis du har et barn der laver madlavningen, en anden oprydning og en anden der sætter alt væk, er dette et fantastisk eksempel på samarbejde, en færdighed der forbliver hos dem i alle stadier af livet.

2. Skaber gode organisatoriske færdigheder

Som alle forældre vil ved, er organisatoriske færdigheder et af de sværeste begreber at undervise. Men med et legekøkken er det nemt at demonstrere og vise eksempler på, hvorfor det er både gavnligt og smart at blive organiseret og planlægge tingene. I dette scenarie med alle værktøjer, tilbehør og bestik, hvordan vil de kunne finde det de søger efter hvis dit barn ikke bliver organiseret? Ved at holde styr på alt, vil dit barn vide præcis hvor alt er og anerkende hvor vigtigt det e at holde styr på sagerne.

3. Understøtter ansvarsfølelse

Børn er berømte for at ødelægge ting. I de fleste tilfælde er det ikke tilsigtet, men i en ung alder er det svært at lære ens barn om værdien af ​​penge. Et legetøjskøkken er dog for de fleste børn en af ​​de største legeartikler der findes – muligvis deres mest værdsatte legetøj. Ved at fortælle dine børn, at de skal passe på og tage sig af alle aspekter, vil det hjælpe med at lære dem denne værdifulde lektie. Selv ned til de små detaljer som at rydde op efter at de er færdige, så det er klar til brug næste gang er en livslang færdighed, der vil gavne dit barn gennem livet.

4. Hjælper med plusserne og minusserne

Som det gamle ordsprog siger –  øvelse gør mester. Uanset om dit barn begynder at lære eller allerede kan tælle, er et legekøkken et godt sted at starte når. Mens de leger i køkkenet, når de serverer middag og portioner eller forsøger at finde ud af, hvor mange mennesker der skal være tallerkener til, er der så mange muligheder for dit barn at forbedre deres vigtige regneevner.

5. Godt til social udvikling

Børn elske rollelege. Fantasi er et af drivkraften i børns lykke, og det er ingen undtagelse når det kommer til legetøjskøkkener. Dette skyldes, at børn når de leger, kan blive til lige det de vil være, de vil være. For eksempel, selvom dit barn aldrig har været opmærksom på, hvordan det er at arbejde i et køkken; ved at forsøge at servere alle måltider inden for et tidsrum, vil de få et ægte indblik i en koks verden, en uvurderlig udviklingskompetence der giver dem et glimt ind i den store verden.

6. Lærer barnet at dele med andre

Det er ligegyldigt, om du har et lille eller stort legekøkken. Handlingen og tanken bag det at dele  forbliver det samme. Uanset om dit barn leger med søskende eller venner, vil der altid være tidspunkter hvor de skal dele mad og værktøjer. På trods af at det er en af ​​de vanskeligste kvaliteter lærer andre, er det  en vigtig færdighed for dit barn at lære i en ung alder, og denne færdighed vil komme dem til gode resten af livet.

7. Opmuntrer til samarbejde og kommunikation

Dit barn kan lege med en masse legetøj – fra legetøjskøkkener, dukker og biler. Det der går igen er, at komminikation altid er et nøgleelement i legen. Jo før dit barn begynder at lære om hvordan man effektivt kommunikerer med mennesker, jo hurtigere bliver færdigheden bedre. Endnu bedre, hvis du inkorporerer indkøbslister og lign. i legekøkkenet, kan det være en stor motivation for dit barn at lære at læse og skrive.

Hvert barn, hvad enten det er søskende eller venner, kan have deres egen funktion i og omkring køkkenet, hvor de vil kunne kommunikere med hinanden, samt at bruge teamwork for at få den bedste leg ud af det. Dette er en god mulighed for forældre at blive involveret i legen, så de kan positivt opmuntre børnene i at samarbejde.

Ved at give dit barn frihed og værktøjer til at udforske nye koncepter gennem der legetøj de elsker, kan de lære grundlæggende færdigheder som vil gavne dem hele livet. Udover disse færdigheder vil du være opmuntrende i forhold til personlighedstræk som tillid, selvtillid og endda en mere udadvendt og kreativ personlighed, som alle er afgørende for et sundt og velfungerende barn.

Giv dit barn en fantastisk gave der er lærende og udviklende. Se legetøjskøkkenerne her. 

Se hvilket legekøkken er bedst til dine børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *